Chocolade muffin met rode vruchten

Chocolade muffin met rode vruchten

Muffin met rode vruchten als ontbijt, wat een feest! Deze chocolade muffin is voedzaam, zit boordevol vezels en smaakt heerlijk. Lekker in combinatie met vers fruit of een schaaltje Griekse yoghurt. Na bereiding kun je ze zo’n 4-5 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel in de koelkast. Invriezen kan ook, handig, heb je altijd een smakelijke muffin op voorraad. 😉

Dit recept is voor 6 muffins. Wat heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 g dadels, gedroogd en zonder pit
  • 50 g abrikozen, gedroogd en ongezwaveld
  • 3 eieren
  • Snufje zeezout
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g kokosmeel
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 el cacaopoeder, rauw
  • 3 tl wijnsteenbakpoeder
  • 50 g gemengde noten, ongezouten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de bananen, dadels en abrikozen in een hoge kom. Mix met de handmixer tot een glad beslag.
  3. Klop de eieren luchtig, voeg zeezout toe.
  4. Voeg het ei bij het bananen beslag, goed mengen.
  5. Voeg het amandelmeel, kokosmeel, kaneel, cacao en bakpoeder toe. Goed mengen.
  6. Hak de noten grof. Roer door het beslag.
  7. Verdeel het mengsel over 6 muffinvormpjes.
  8. Bak de muffins in 45-55 minuten gaar. Komt een satéprikker er schoon uit? Dan zijn de muffins gaar.

Tip! Serveer een muffin met 100 gram vers fruit of 75 ml Griekse yoghurt.