Courgette broccoli mosterdsoep

Courgette broccoli mosterdsoep

We hebben weer een heerlijk soeprecept voor jullie. Dit keer zijn de hoofdingrediënten courgette en broccoli. Wist je trouwens dat zowel courgette als broccoli veel vitamine C bevatten. Vitamine C is een goede antioxidant. Antioxidanten gaan het verouderingsproces tegen en werken ontstekingsremmend. Door de groenten kort te koken blijven vitaminen en mineralen het beste bewaart. Binnen een handomdraai heb je met deze soep een gezonde lunch op tafel, boordevol goede voedingsstoffen en vezels.

Dit recept is voor 2 liter soep (5 kommen). Wat heb je nodig:

  • 350 g courgette
  • 350 g broccoli, roosjes
  • 100 g zoete aardappel, bataat geschild
  • 1 stukje gember, vers
  • 2 tenen knoflook
  • 2  uien, wit
  • 2 el olijfolie
  • 1 l water
  • 2 stuks kruidenbouillonblokjes, biologisch
  • 1 el mosterd, grof
  • 5 el pijnboompitten
  • 5 el Hüttenkäse (optioneel)
  • Verse kruiden zoals, basilicum, bieslook, peterselie of 2 eetlepels gedroogd tuinkruiden
  • Snufje peper

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Snijd de courgette in blokjes.
  3. Snijd de broccoli in roosjes.
  4. Schil de gember en snijd fijn.
  5. Pel de knoflook en uien en snijd fijn.
  6. Zet een grote soeppan op het vuur, laat de bodem warm worden.
  7. Voeg de olijfolie, de uien en knoflook toe en fruit deze even aan.
  8. Blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe.
  9. Voeg de aardappelblokjes toe.
  10. Breng het water aan de kook, even roeren zodat de bouillonblokjes goed oplossen.
  11. Kook de aardappel voor 5 minuten.
  12. Voeg na 5 minuten de courgette, broccoli en gember toe.
  13. Voeg naar smaak peper toe.
  14. Kook de groenten voor maximaal 5 minuten mee.
  15. Rooster ondertussen de pijnboompitten op een zacht vuur, zonder olie.
  16. Haal de pan van het vuur.
  17. Voeg de verse of gedroogde kruiden, een flinke eetlepel mosterd en eventueel nog wat peper toe.
  18. Mix de soep met een staafmixer of blender tot een gebonden soep.
  19. Verdeel de soep over 5 kommen.
  20. Maak de soep af met 1 eetlepel Hüttenkäse (optie) en 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten per kom.
  21. Smakelijk eten!