Courgette spaghetti bolognese

Courgette spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese, maar dan net een beetje anders. In plaats van spaghetti hebben we courgette gebruikt. Met een julienne snijder hebben we sliertjes gemaakt van de courgette. Zo creëren we een lekkere variatie op volkoren spaghetti. De bolognesesaus zit boordevol verse groenten zoals wortel, bleekselderij en tomaat. Bovendien is courgette lichter verteerbaar dan spaghetti, hierdoor is deze maaltijd lekker licht maar toch heel voedzaam.

Dit recept is voor 1 persoon. Wat heb je nodig:

  • 100 g gehakt, rund of lam
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 70 g wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 ui
  • 1 trostomaat
  • 1/2 blik tomaten stukjes
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1 klein knoflook teentje
  • 1/2 tl oregano
  • paar blaadjes basilicum
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Maak sliertjes van de courgette met de julienne snijder. Laat de courgette even rusten.
  2. Doe een eetlepel olijfolie in een pan. Rul het gehakt in de olijfolie.
  3. Snipper de ui, snijd de wortel in kleine stukjes en snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
  4. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het gehakt. Doe de deksel op de pan en laat de groenten even langzaam garen, zo’n 5 minuten.
  5. Snijd de knoflook fijn en voeg toe.
  6. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  7. Voeg de tomaat uit blik, de tomaten puree en de verse tomaat toe. Goed roeren.
  8. Snufje peper, snufje zout en halve theelepel oregano toevoegen.
  9. Doe de deksel op de pan en laat de saus 5 minuten pruttelen.
  10. Voeg als laatste de basilicum toe en laat de pan nog 5 minuten op een zacht vuur staan.
  11. Doe de rauwe courgette op een bord. Schep de saus er boven op en smullen maar!
  12. Buon appetito!