Havermout ontbijtkoek

Havermout ontbijtkoek

Benodigde ingrediënten voor 8 plakken:

  • 100 g havermeel
  • 100 g roggemeel, volkeren (Ekoplaza)
  • 175 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1 ei
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • 2 el honing
  • 1,5 el appelstroop
  • 1,5 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el koekkruiden
  • 1 tl baksoda
  • snufje zeezout

Keukenbenodigdheden

  • Mengkom
  • Cakevorm, middelgroot
  • Garde
  • Bakpapier
  • Handmixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe het havermeel samen met het roggemeel in een kom en meng het goed door elkaar.
  3. Doe de amandelmelk, ei, kaneel, honing, appelstroop, kokosbloesemsuiker en koekkruiden in een mengkom en klop het door elkaar met een garde.
  4. Voeg het vloeibare mengsel toe aan het meelmengsel.
  5. Voeg een snufje zout toe.
  6. Meng het geheel met een handmixer tot een smeuïg beslag.
  7. Voeg als laatste de baksoda toe en en meng het geheel nog even door.
  8. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  9. Doe het beslag in de cakevorm.
  10. Bak de ontbijtkoek in 55-65 minuten gaar. De koek is gaar als je met een satéprikker er in prikt en deze er droog uitkomt.

Tip! Lekker met roomboter. Neem twee plakken samen met een kopje thee of combineer het met vers fruit.