Omelet broccoli

Omelet broccoli

Lekker en gezond koken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze gevulde omelet boordevol groenten, zaden en noten is voedzaam, eenvoudig te maken en gezond. Binnen 30 minuten heb je deze smakelijke maaltijd op tafel staan. Enjoy good food!

Dit recept is voor 1 persoon. Wat heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 1 el water
  • 200 g broccoli
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 60 g champignons, kastanje
  • 15 g cashewnoten, ongezouten
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el geitenkaas, zachte
  • 2 tl kokosolie
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar.
  2. Doe de eieren in een kom, voeg 1 eetlepel water, een snufje peper en zout toe. Klop de eieren los.
  3. Zet een koekenpan of een zacht vuur, zonder olie. Rustig warm laten worden, vervolgens het sesamzaad en de cashewnoten toevoegen en lichtjes roosteren. Als de zaden en noten klaar zijn doe je ze in een kommetje en laat je ze afkoelen.
  4. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de champignons in kleine blokjes.
  5. Zet de koekenpan, waar je de zaden en noten in hebt geroosterd, op het vuur. Voeg een theelepel kokosolie toe. Bak de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook en champignons toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet ondertussen een andere koekenpan op het vuur en voeg een theelepel kokosolie toe.
  7. Klop het eimengsel nog even luchtig en doe het in de pan. Bak de omelet aan beide kanten, op een matig vuur, goudbruin.
  8. Leg de omelet op een bord. Leg het groenten mengsel op een helft van de omelet. Verdeel de zachte geitenkaas, sesamzaadjes en cashewnoten over de groenten en vouw de omelet dicht. Smakelijk eten!