Paprika spread

Paprika spread

Als je paprika’s in de oven bakt raken ze hun stevigheid en zurigheid kwijt. Ze krijgen een mooie volle, bijna rokerige smaak. Deze spread is lekker op zuurdesembrood, maar ook goed te combineren met rauwkost of gegrilde groenten.

 Dit recept is voor circa 240 gram spread. Wat heb je nodig:
  • 2 paprika, rood
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1/2 citroen
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje zeezout
  • 10 naaldjes rozemarijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de paprika’s. Haal de steel er af en de zaadjes er uit.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de paprika’s op de bakplaat en zet ze voor ongeveer 45 minuten in de oven. De bovenkant moet licht verbrand zijn.
  4. Haal uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Rooster ondertussen de zonnebloempitten lichtjes in een pan, samen met een snufje cayennepeper en zeezout.
  6. Als de paprika’s afgekoeld zijn, trek je het velletje er af.
  7. Doe alle ingrediënten, samen met het sap van de citroen en de rozemarijn naaldjes in een keukenmachine of blender en pureer het tot een glad mengsel.

Tip! Luchtdicht bewaren in een glazen pot, blijft zo’n twee weken goed.