Zalm en papillote

Zalm en papillote

En papillote betekent dat je ingrediënten gaar stoomt in een afgesloten pakketje. Het voordeel hiervan is dat je voeding lekker mals blijft. In dit gerecht hebben we gebruik gemaakt van zalm, maar je kunt bijvoorbeeld ook kip, vlees of andere vis gebruiken. Voeg er olijfolie, groenten, kruiden en specerijen aan toe en je kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Dit recept is voor 1 persoon:

  • 1 zalmmoot
  • 250-300 g bloemkool, roosjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 ui, rood
  • 7 cherry tomaten, groot
  • 1 tl kappertjes
  • 10 blaadjes basilicum, vers
  • 15 g geitenkaas, zacht
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el wijnazijn, wit
  • 1 tl honing
  • snufje peper & zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes.
  3. Neem een groot stuk aluminiumfolie.
  4. Leg de zalmmoot op de folie. Schenk de olijfolie er overheen.
  5. Snipper de rode ui en halveer de cherry tomaatjes. Voeg toe aan de zalm.
  6. Snijd de kappertjes een beetje fijn. Voeg samen met de basilicum toe.
  7. Voeg de geitenkaas toe. Strooi de pijnboompitten er over.
  8. Voeg de witte wijnazijn en honing toe. Snufje peper en zout.
  9. Vouw de aluminiumfolie dicht, maak er een pakketje van. Zorg dan het luchtdicht is.
  10. Verwarm de zalm 18-22 minuten in de oven.
  11. Kook de bloemkool in 6-10 minuten beetgaar.
  12. Giet de bloemkool af en strooi er wat nootmuskaat over heen.
  13. Serveer de zalm en papillote met de bloemkool. Smakelijk eten!